SVAR PA FRAGESTUND


Hej!
Hur blev det i slutändan?
Fick du Hawaii resan betald av AFS för att det var så mycket strul i början av året? :)
Såg ut att vara helt underbart på Hawaii iaf!
Hejhej! Allting ar jattebra just nu! Nej det fick jag inte, men daremot fick jag lite rabatt pa sjalva utbytesaret!
Ja det var det verkligen!

vad är skillnaderna från Sverige? känns det som en film? hur länge är det du stannar? Vad saknar du mest med sweden? gör en video och visa huset och familjen! gör en kort film med dina närmsta kompisar! är det mycket shopping där du bor? hur ser det ut? är det typ rikemans place eller slum, nee… men du fattar! ta med mig till hawaii ngn gång och visa allt <3 <3 <3 <3 <3 <3
Pa manga satt ar Sverige och USA valdigt lika men samtidigt valdigt olika. Och det ar sakert olika beroende pa var i USA du ar. Men nagra grejer jag har tankt pa ar: De anvander i stort sett bara gaffeln nar de ater, de har aldrig hort talas om att man kan ha ketchup pa lasagne, de har knappt nagon public transport what so ever, personal i olika affarer ar oftast jattetrevliga och de packar varorna i en pase at en. De har skor inomhus och ingen hall sa du bara lagger din jacka o saker lite varsomhelst typ. Min familj ber bordsbon innan maten. Man koper biobiljetter utanfor sjalva biografen. Manga mexicanare! Folk ber om ursakt hela tiden, bara de stoter till en liten smatt, och verkligen ALLA sager bless you om man nyser haha. Folk ar valdigt sociala i allmanhet, framlingar kan borja prata med en helt random osv. Ibland kan det kannas som en film, som tex nar jag var i Vegas eller pa en typical American diner. Stannar tills i mitten av juli. Det jag saknar mest ar nog mina vanner, att kunna ta mig i stort sett vart jag vill utan att behova fa skjuts, och mat som tex svensk yoggi, filmjolk och kaviar haha. Jag har faktiskt inte shoppat sa mycket har i Elk Grove sen jag kom hit, men de har valdigt fina klader i affarerna av det jag har sett, ska aka och shoppa snart nu nar det blivit sa varmt, behover mer sommarklader! Mitt omrade ar typ en helt vanlig forort typ.

är det ngn skillnad på människorna där och här? hur är det på festerna typ? och är det som i film sådär ''de töntiga'' ''skolans ledare'' blablabla, vilka är du med isf? och vem är din närmaste vän hittills? <3
Jag tycker manniskorna har i ren allmanhet ar socialare, och tjejerna tar for sig mer och killar och tjejer umgas mer blandat. Manga ar mer religiosa tror jag. Valdigt patriotiska! Har inte direkt varit pa nagon riktig fest sa vet inte. Jag har hort att det finns nagra som klassas som "populara" osv pa min skola men har inte lagt marke till nagra sarskilda, tycker det inte ar for indelat i sana kategorier pa min skola. Vet inte om jag har nagon narmaste van hittills, jag umgas med manga blandade, men om jag maste saga nagon sa sager jag nog Jared.

Hej kan inte du ha ett frågor och svar inlägg?
Här kmr några frågor isf:
Är highscool som i filmer, typ att cheerleder och fotbollskillarna är de populära och att det typ är fest hela tiden?
Var alla hjärtansdag kul? Fick du nåt, och gav du nåt?
Vilken organisation åker du med?
Vad är bra respektive dåligt med den?
Vilka regler har din vfamilj satt upp åt dig?
Vilka regler har organisationen?
Är det lätt elr svårt att komma in i gäng?
Jag har E, G i engelska, tror du att jag klarar mig på det om jag åker till USA?
Hur är människorna där?
Och killarna hur är dem?
Tack!
Hejhej, visst kan jag det! Som sagt det beror nog pa vilken skola. Men pa min skola sa skulle jag nog klassa "sportfanarna" som lite mer populara ja, och jag hor av manga randoms hela tiden att det ar fester och att det ibland ar som pa filmerna.
Tyvarr var jag inte i skolan pa Valentines! Vilket jag tyckte var lite synd, for hade garna velat se vad alla gjorde for speciellt i skolan, men jag var ju i Vegas da sa klagade inte direkt:) dock blev jag tillfragad om jag ville bli en persons valentine. Och juste, min kompis hade skickat en Cornation till mig (en blomma som man kan kopa i skolan och be dem skicka till ens advo class)Och alla som inte hade en valentine var typ deprimerade, har verkar valentines vara en asbig deal.
Jag ar har med AFS. Den ar bra for de kollar verkligen igenom sina familjer noggrannt och inte satter en i nagon helt random (har hort manga galna historier om konstiga vardfamiljer andra haft) dessutom ar det billigare an andra organisationer! Och de betalar inte vardfamiljen nagot, vilket jag tycker ar bra, for da vet man ju att de inte vill vara vard bara for att fa pengar. Det daliga ar nog att jag tycker de skulle varit battre med viss avreseinformation , svart att beskriva har och vet egentligen inte vad jag far skriva ut saa jaa..
Min vardfamilj har satt upp samma regler for mig som de har haft till sina egna barn. De betalar allt for mig som de skulle betalat for sina riktiga barn sa som middagar, skollunchen, om vi ska resa nagonstans tillsammans, medan jag far betala klader och bio med kompisar o sant sjalv. Jag far inte vara ute sjalv nar det blivit morkt och jag maste alltid smsa var jag ar om jag sticker nagonstans.
De storsta reglerna AFS har ar att inte ta nagra droger, inte lifta, inte bli gravid (eller nagot sant?haha) inte kora nagot fordon utan speciellt tillstand.
Det beror pa. Hur du ar som person och hur manniskorna runt omkring dig ar. Jag skulle saga att det ar ratt latt att fa kompisar, att hitta folk att umgas med men kanske lite svarare att fa riktigt bra kompisar, att verkligen bli  "en i ganget" eller sa. Beratta garna att du ar utbytesstudent ocksa sa blir de mer nyfikna och annu mer sociala! Men sa lange du har en bra installning sa gar det nog bra(:
Jada det tror jag du klarar dig pa! Testerna jag gjorde var inte alls svara.
Hur ar killarna..jaaa..haha.. de flesta jag vet ar valdigt trevliga, sociala och modiga!  De halsar alltid pa en och ar inte radd for att ge en komplimanger eller fraga ut en pa dejt.
Och utseendemassigt sa har ju usa en valdig diversity sa det finns ju nagon for alla kan man saga. Blonda, brunetter, vita, morkhyade osv. Dock tycker jag sjalv att svenska killar har battre kladstil hehe.

Hoppas det gav svar pa era fragor!:)

 

Kommentarer
Postat av: malin

lol klara, jag bor i götet och jag har aldrig hört om ketchup på lasange….

2014-03-23 @ 23:26:04
Postat av: Cecilia

Skulle du kunna skriva ett inlägg om dina närmsta vännner i USA med en liten bild på dem? Beskriv varför är dom just dina närmsta vänner? Skicka gärna ett mail när du har svarat. :)

2014-05-20 @ 05:56:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0