AVSKED

Hej och förlåt för så dålig uppdatering! 
Men jag har ju verkligen haft så fullt upp de senaste veckorna. Mina sista veckor i USA ville jag njuta av till max så då var jag knappt på internet överhuvudtaget. Sedan nu när jag kommit hem så har jag ju varit upptagen med att träffa kompisar, jobba osv. Har inte tänkt så mycket på bloggen men får väl skriva ett avslut iallafall för er som inte vet vad som hänt! 

Hela juli var jag med Ifeanyi verkligen varje dag, antagligen för jag snart skulle åka så ville passa på att spendera tid tillsammans. Vi gjorde det vanliga, hade picnics, chillade på Boba, Starbucks och Miwok. Spelade spel,badade i min pool, gick på bio (The Dawn Of The Planet Of The Apes). 

Sista dagen gick jag, Mom, Dad och Ifeanyi på The Sacramento State Fair. Det var mysigt. Vi åkte karuseller och åt mat och så. 

Hade iallafall ett riktigt underbart avslut på ett underbart år. Kunde inte bli mer perfekt. Kanske var det meningen att jag skulle behöva komma senare än alla andra för att det skulle bli så bra? Man vet ju aldrig men jag försöker tänka så. 

Hade sådan tur med familjen, vännerna och hur mycket jag fick se av USA och deras kultur. Har verkligen lärt mig mycket både om USA, Sverige och framförallt mig själv. 

Det var svårt att säga hejdå till Ifeanyi, dock fick jag aldrig säga hejdå till Will för vi var upptagna på olika håll hela tiden vilket var väldigt synd. Det var inte svårt att säga hejdå till familjen eftersom jag skulle träffa dem bara två veckor senare. Förutom Mary då. 

Idag åkte faktiskt min host family från Sverige och vidare till Köpenhamn. De stannade här två nätter och det kändes så underbart att se dem. Dock var det på samma gång lite jobbigt för det gjorde så jag fick mer hemlängtan, annars har jag försökt hålla mig så upptagen som möjligt så jag ska tänka på annat. Grät lite när de lämnade mig den här gången. Hoppas att jag träffar de snart igen.  Saknar nästan hundarna mest av allt, vem hade kunnat tro det haha! 

Jag planerar faktiskt redan min nästa resa till Kalifornien. Inget bestämt förstås, men jag försöker spara(även om det är en av mina sämre egenskaper) ihop så mycket jag kan och jobba extra så får vi se om det kanske blir något till nästa sommar. Mamma sa att vi kanske kunde åka dit nästa sommar. Åh vad jag hoppas, ni anar inte. Sedan har min bror planerat en roadtrip i USA nästa år och min syster vill åka med men vill att jag ska följa med också, så det kanske skulle vara något. 

När jag kom hem möttes jag av mamma på flygplatsen, trodde hela familjen skulle vara där så blev lite förvånad. Pratade så dålig svenska kunde knappt snacka! Men det släppte sen. Sen när jag kom hem så visade det sig att min fina syster hade fixat en överrasknings Välkommen-hem-fest. Så gulligt av henne. Jag blev verkligen chockad haha. Men hade verkligen så kul, har inte skrattat så mycket på länge som jag gjorde den kvällen. Det var väldigt trevligt att se alla igen, många av mina kompisar kunde komma. Så vi bara åt och snackade och hade det allmänt trevligt.

4TH OF JULY

 
 
 
 
Dagen igår blev inte riktigt som förutsett, men vi gjorde det bästa av situationen.

Hundarna mådde dåligt, mom mådde dåligt. Mary och hennes pojkvän gjorde slut helt out of the blue så hon var såklart väldigt ledsen och vi andra för hennes skull. Väldigt konstig stämning helt enkelt. 

På kvällen stack jag och dad till Elk Grove Park där de varje år har fyrverkerier. Var cirka 20 000 folk där i den stora, vackra parken som är ett av mina favoritställen här, på picknickfiltar, grillade och hade olika lekar. Det spelades musik och såldes mat. Träffade även lite kompisar en stund. 

Idag åkte jag roller skating med Ifeanyi, riktigt mysig dag.

Annars har jag gått på Queen-konsert med Adam Lambert och två av original medlemmarna från Queen med mom i San José. 

Gått på Jareds hejdå-bbq med de andra, umgåtts med Ifeanyi och sagt hejdå till Jared, på riktigt den här gången. 

Det suger så mycket att det här är mitt hem, men från och med när jag lämnar så kommer jag antagligen högst kunna komma hit cirka vartannat år för några veckor om jag har tur, om jag inte flyttar hit på heltid, men då är jag ju utan mitt andra hem också. Om man ändå kunde leva i två världar..har aldrig önskat det så mycket som jag önskar det just nu. Saknar redan Lucia, åh jag önskar hon var här. 

Dock är det så mycket jag är taggad till när jag kommer hem. Träffa kompisar och familj. Även små saker som min egen säng, mitt piano, regn(älskar vädret här men älskar regn också). Saknar fil och kaviar!!
 

SAN DIEGO

Okej, dags att skriva om San Diego.. woah I'm on fire med skrivningen idag kanner jag! Kanske for att jag inte skrivit pa tva veckor och vill passa pa medan jag har tid. Eller ja..egentligen borde jag sova nu for det borjar bli sent och ska upp tidigt imorgon med mamma for att ga pa yoga.. 

Om jag inte har skrivit det eller om ni glomt det sa var det sa att Mary och Rob skulle ner till San Diego, och jag ville sa garna folja med, och jag fick om jag ville men de skulle pa brollop och vara upptagna hela tiden de skulle spendera dar nere sa de sa att jag antagligen inte skulle ha sa kul dar. Men sa kom jag pa att mamma(inte min hostmom da alltsa) spenderat ett collegear i San Diego hos en familj, sa jag kontaktade dem. 

Det kandes sa otroligt haftigt att besoka samma stad, hus och familj som mamma bodde hos i San Diego. 
Att inte mycket har forandrats sedan hon var dar. Att jag till och med bodde i samma rum som hon hade haft nar hon var dar for cirka 30 ar sedan?? 
Fick mig faktiskt att kanna mig sa nara min mamma pa nagot satt, och sakna henne.

Pa torsdagen åkte vi till  the Smithers family. Var nervös innan men det försvann snabbt. Jag hade ju trots allt aldrig traffat de har manniskorna jag skulle bo hos forut, eller jaa, en gang for cirka 13 ar sen traffade jag Pat nar hon besokte Sverige. Pat tog mig downtown San Diego sedan följde jag med Debbie till UCSD, där mamma gick när hon va yngre. Verkligen ett vackert campus och hela omradet var seriost storre an Hovmantorp?? Var omojligt att hitta runt och they expand it mer och mer varje ar. Mamma, du skulle inte kunna hitta runt om du kom dit nu! 


Pa fredagen stack jag och Debbie till the San Diego Zoo, som ar ett valdigt populart zoo. Dar motte vi upp Jake (inte samma Jake som i L.A da utan en annan), en kille i min alder som ar son till en av Debbies nara vanner. Valdigt trevlig kille och ett valdigt fint zoo! 
Pa kvallen var det middag/fest for en bekant till Deb sa vi stack till en restaurang med Jake och nagra andra familjer och at mat och spelade pa arkaden. Valdigt mysig kvall och vi hade valdigt roligt! Har aldrig riktigt spelat pa arkad innan men det var verkligen en upplevelse! Jag gar alltid in for det sa hart haha.. Jake vann nagra gosedjur till mig haha. 

Pa lordagen stack bade Pat, Deb och jag till the Midway, ett stort, kant militarfartyg. Och till Coronado, som ar en o precis where the border to Mexico ar.
Sedan stack vi till Old Town, vilket maste ha varit min favoritdel av San Diego-resan. 

Kanns alltid som jag ar i Mexico eftersom jag ar i Kalifornien, men nar man ar sa nara gransen som man ar har sa ar det verkligen Mexico pa allvar! Alla skyltar, alla manniskor, Mexico! 
Och sarskilt har i Old Town. Alla byggnader, musiken och allt. Jag hade berattat for dem att jag ville prova riktig mexikansk mat, since apparently Taco Bell and Chipotle doesn't count. 

Det var verkligen saa gott och har verkligen trottnat pa mexikansk mat since det ar det enda de har har kanns det som..men inte den dar maten den var foor god. 
Debbie och jagAAAAAARRIBAAAAA! 

Food coma

Frankie<3 
Lisa, jag, Lucia, Sarah, David, Alexander, Stine och Laura at the goodbye orientation.


CLASS OF 2014

Antligen skickade Lisa's host mom bilder fran graduation! 

" Raise we now our voices high, hail the orange and blue 
We pledge to you Cosumnes Oaks, ever to be true 
Alma mater lead the way, you have been our guide
The MIGHTY wolfpack stands as one, that time nor trial divide"

Har haft en sa otroligt bra upplevelse pa denna skola och jag kommer sakna allt som har med den att gora sa mycket. Klasserna, vannerna, lararna, schemat, the school spirit, spirit weeks och food faires, all diversity och blandat umgange mellan tjejer och killar, graduation, prom, Sadie Hawkins, alla dances, Wolfpack tv, cafeterian, ja till och med laxorna!

" THERE'S NO PARTY LIKE A WOLFPACK PARTY 'CAUSE A WOLFPACK PARTY NEVER STOP" 


Pavag till podiet
Skaka hand med varldens basta rektor Mr. McDougall ofc


Cool tjej med sitt certificate


Basta grabbarna <3 minus Jared bc han ar Junior. De insisterade pa att se sura ut bara for att javlas haha..
Micah och hennes syster och jag.


Efterat pa Tokyo Steak house med Lisas familj. TO AN AMAZING FRIEND

Here we are, the day you left me, and I guess it's too soon to realize that you are gone.

I haven't read your letter yet. I am excited for it, but at the same time I kind of don't want to read it. I'm afraid I will get to sad considering I just said goodbye to you for a long time. I don't want to read your letter before I write yours in case I would unconciously copy it. This feels so much less personal writing this on a phone, I wish I would've written a letter instead. 

There are so many things I could say, Lucia. You are not only an exchange student and a really good friend of mine, you are also like a sister to me. Even though we didn't live in the same house it still felt, and feels, like we're family. My exchange year was great, and you were one of the biggest parts of that reason. Elk Grove and my exchange year wouldn't have been the same without you.

 I am so happy that Kathleen got to be your liasion, otherwise I don't know if you and me ever would have happened, at least not as close as we got.

How am I suppose to go from meeting you around 1-2 times a week for over half a year and doing all these kinds of fun stuff, till seeing each other probably tops once a year or so if we are lucky. 

Only within a few months I feel like I have gotten to know you pretty well, and the same for you with me. You have seen me change during this year, helped me and been there for me, and also together faced the struggles and enjoyments of being an exchange student. Within 7 months we have experienced really awesome memories together. Hawaii, Los Angeles, Monterey, San Francisco, Santa Cruz, yeah we've been a lot of places together haven't we..but it's not only about the big travels. It's about sitting in the sun with a estarbucks. Chilling at Robs condo. Making fun of each others accents. But the thing I'm probably gonna miss the most has to be our long walks in the evening talking about everything and nothing.

You are always there to listen and help with advice. No one here understands me the way you do.
We kind of have the same opinions and thoughts but at the same time we're still so different. And I can honestly say I have never had a friendship like ours. I have alot of fun being with you, even if it means doing nothing, just hanging around. You are kind, reliable and just incredible. You are a great friend. 

I know that you are a friend for life. Maybe it will be so that we won't talk every week, or even every month, and it might take years before we see each other again, but I will always be here for you.

Whenever you feel sad, have a problem, just want to talk, travel the world, I dont know, whatever!, just text/skype me okay?

One day I will hablar Español, I'm sure, and then I will never talk English to you again lol. And I will come visit you whether you like it or not! Have already planned out all these fun things we will do next time we see each other. And I hope you have something in mind too. Our adventures together are still being written..haha. And you know, whenever you feel like it, you always will be welcome to your home in Sweden, and I will be your guide, take you any place you wanna go, show you everything you have to see. The cute boys, the awesome food, the nicest places to walk around etc.
Thank you for all the "amazing"(;)) memories together and more is to come! 

So I guess what I'm trying to say, which I've already told you a bunch of times but it doesn't hurt to repeat it, is that I will miss you soo soo much and that I really do love you. And I hope, whatever might happen, that you never forget me, because I know I will never forget you.


You are loca chica, Te quiero. 

NEWPORT

Vet att jag inte uppdaterat pa lange men har varit upptagen som alltid. Och jag som trodde att jag skulle ha fa saker att gora under sommarlovet haha vilket skamt. 

Jag har haft sleepover at Robs med Lucia, sagt hejdå till Jared, gått på bio.


I lordags akte jag och dad ner till Kelsey & Lyles place dar mom redan var, alskar deras neighbourhood! 
Dagen efter hade vi födelsedagskalas för min hostdads pappa i L.A. Deras släktingar är supertrevliga så det var nice! Dagen efter stack mom & dad hem men eftersom jag skulle vidare ner till San Diego med Mary och Rob nar de kom over sa sov jag nagra natter utan min vardfamilj i deras slaktingars hus. Forst var jag nervos men de var verkligen sa valkomnande, som en riktig familj. Ville stanna dar langre! 

Umgicks mest med Jake, vi stack till stranden med hans kompisar och vi solade, badade, walked along the pier and lit a bonfire and ate s' mores. Så mysigt. Kändes verkligen som jag var med i The O.C eller något. 

Pa mandagen stack vi med Kim och Joe till Fashion Island och Balboa Island i Newport, så coolt och häftigt. Riktiga rikemanshus. Köpte äntligen ett par Levis shorts, och de var sjukt billiga har i USA?? På kvällen stack jag och Jake och kollade, igen, på The fault in our stars med hans kompisar, sen stack vi och åt glass. 

På tisdagen träffade jag Hanna som var Kims bästa väns dotter, vi klickade direkt och gick och shoppade, spelade minigolf och chillade vid poolen. Sen stack jag o Jake på movienight hos hans schyssta kompisar. Pizza, Brownies och Hannibal. Hans kompisar var sa himla snalla, roliga och oppna, kom verkligen nara dem pa bara nagra fa dagar och kommer verkligen sakna att umgas med dem!

Mina bilder ar fortfarande pa kameran och lanar min host moms dator just nu sa ni far bilder fran L.A senare! 

Bild pa mig & Pat i San Diego da vi at pa en riktig Mexikansk restaurang, saaa gott!! Inte ett dugg som Taco Bell eller Chipotle. 

AFTERMATH

Soo..what happens now? 

Jared delayed his flight för att kunna umgås mer med mig, hur gulligt? Dock bara fyra dagar men det är ju alltid något. Idag hade vi bbq att his place som en hejdafest innan han aker. Det var Jared, Will, Ifeanyi och Donovan saklart, och sen resten av Jareds familj. Har inte traffat dem pa lange nu sa det var riktigt trevligt. Will hade sett pa Lisas instagram att hon var pavag hem, och jag har inte traffat han pa valdigt lange sa han trodde att jag akte hem igar ocksa. Han var jatteupprord och ledsen over att han inte fick saga hejda, haha sa gullig.

Mom har bokat biljetter till Adam Lamberts (som hon är tokig i) konsert i San Jose imorgon. Har aldrig varit där och det jag hört av honom har varit bra, så det blir nog roligt. Sen ska jag antagligen umgas med killarna som vanligt innan. 

Mom vill ta med mig till hennes bror i Mammoth och visa mig runt där. Ed ville träffas och ta en sista fika ihop.

Känner mig så stressad. Har bara två veckor kvar och så mycket kvar jag vill göra innan jag åker! Ha massa starbucks och all mat etc som inte finns hemma, umgås, yoga och säga hejdå till alla kompisar, familj och hundar(<3). Har ärligt talat inte sett Duncan så lycklig som när jag kom hem från San Diego, kände mig så älskad haha och hade saknat the pups så mycket. 

Ska fira 4th of July, so excited. Vet dock inte vad jag/vi ska göra än!

Har kommer lite random bilder 


Mary, random hund jag glomt namnet pa, och Simba house sitting <3 (ja han ser alltid valdigt forbannad ut och ni ska hora honom jama) 

Sista dagen

RSS 2.0