MONDAY

Igår stack jag och Mary till Starbucks för att träffa hennes kompis Chelsea och hennes utbytesstudent Melissa, från Norge. Hon bor också i Elk grove men hon har åkt med EF.

Hon hade släktingar i Växjö och jag visste vilka det var! Haha världen är rätt liten..
Bjöd med henne till utbytesstudentfesten på nyår, så hon följer kanske med om hon inte har andra planer!:)

Btw Lyle fixade min kamera!

Aja nu ska jag på yoga med min hostmom,  hejdåå:)

 

SACRAMENTO

Idag har nog varit en av mina andra favoritdagar. 


Startade dagen med att följa med Mary och luncha med hennes kompis, sen visade hon mig runt i Sacramento som jag inte riktigt sett så mycket av innan så det var nice. Det var 20 grader ute idag?!
Aja jag klagar inte haha.

Vi kollade till the capital building, Old Sacramento och downtown.

Old Sacramento är, som det låter, hur Sacramento var förr i tiden, för över hundra år sedan. Det var väldigt mysigt där, många rancher och salooner och musik som spelades på gatorna.

Downtown Sacramento stack vi till och kollade shoppingen lite.

Sedan stack vi till BJ's med två av Marys kompisar jag inte träffat förut, var också riktigt nice, alla hennes kompisar är så snälla. Och Mary frågar mig alltid om jag vill med så det uppskattar jag verkligen!

Imorgon ska hon och jag prova på cardio kickboxning, efter all mat här så kan det behövas haha!



 
 

FREDAG

Igår hade jag nog en av mina favoritdagar hittills här i USA!

Jag följde med mina hostparents på en släktmiddag i Fair oaks och de var verkligen så mysiga! Man kände sig hemma direkt och som en i familjen. Efter vi ätit så spelade jag biljard med Alex och Aleana, som var i min ålder. Ville verkligen inte åka därifrån haha, trivdes så himla bra!

Idag har jag varit och shoppat med Kathleen, Kelsey och Mary på deras amerikanska mellandagsrea! Hittade så himla mycket, så svårt att bestämma mig för vad jag ville ha.. Men slutade med att jag köpte två tröjor som ursprungligen var för 300 kronor, för bara 60 kronor helt sjukt!

Men något som är sjukt tråkigt är att min mobilkamera är sönder och nu verkar det som om min systemkamera också är det! Har haft den i sex år och den bestämmer sig för att bli konstig nu:/



JULDAGEN

Min julafton bestod av att vara ensam hemma hela dagen och skypade med min familj när de firade jul.
Sen på kvällen åt vi middag.

Idag började vi dagen med att min hostdad gjorde en riktig christmas breakfast och vi öppnade våra paket.
Sen bjöd Rob mig och Mary på bio, Frozen, jättemysig film verkligen!
Efter filmen stack vi hem och åt middag med familjen.

Btw det är jul och idag var det liksom mellan 10-15 grader ute?? Känns väldigt konstigt haha
Förlåt för dålig beskrivning men vet inte riktigt vad jag ska skriva hehe..

Kelseys hundar som bor hos oss(fem hundar i huset just nu!)Louis och Haley, så söta!!

THANKSGIVING

Nu har jag fått låna Marys gamla dator, så jag kan ha någonstans att lägga över mina bilder. 
Så ni kommer antagligen få mer bilder från systemkameran i fortsättningen! 

Idag har jag slått in alla julklapparna och kollat på julfilmer. 
På kvällen var det dags för den försenade thanksgiving som familjen hade bestämt sig för att ordna för min skull för jag inte var här när den förra var. 


Så här kommer lite olika bilder


Huntington beach, Los Angeles


Christmas presents

Två av våra hundar Duncan och Tilly

Thanksgiving! 







 

LOS ANGELES

Nästa dag så stack vi till Huntington beach för att äta frukost. Det var så vackert och häftigt där, en av mina favoritställen här hittills. Det var varmt och folk surfade och spelade volleyboll. Kändes lite som man var med i the o.c eller något hehe. Vi stack ut på en pir till en diner som heter Rubys som verkligen var en mysig, typisk amerikansk restaurang. Tog många bilder som ni nog kommer få se sen. Efter frukosten så åkte vi runt och hälsade på lite släktingar, sen stack vi och julshoppade. Vi hade även tänkt gå på downtown disney men vi kommer tillbaka i januari så vi bestämde oss för att göra det då när man har mer tid. Just nu ligger jag i sängen här hemma, börjar bli lite sjuk tror jag, lagom till julen och allt haha! Aja det går nog över snart igen! Önskar er alla där hemma en goood jul :D

ORANGE COUNTY

Sitter just nu med Mary i vårat rum på Long beach. Vi har precis kommit hem från en kväll ute med några kompisar. Väldigt mysig kväll och kände verkligen att jag kom närmare min syster.Senast sen jag bloggade har jag mest bara varit med Mary och Alexa. På fredagsnatten körde vi roadtrip ner till Los Angeles och träffade Kelsey (Marys syster) och hennes man Lyle. Sen stack vi till hennes kompis på Long beach och träffade massa folk och kollade på en båtparad typ, jättemysigt men tog tyvärr inga foton.

ONSDAG

Hej!
Idag har jag varit på min skola för ett möte, ska snart ha en orientation men börjar inte skolan förrän sjunde januari.

Efter det träffade jag de andra utbytesstudenterna i Elk grove. Min hostmom skjutsade oss till Red robin så satt vi där och snackade och åt lite. Lisa, som kommer från Island, går också på min skola så känns ju bra att känna någon där!

David, som kommer från Tyskland bjöd med mig på en fest på nyår som jag nog ska gå på om inte min familj har några andra planer för mig, så det kan nog bli kul!

Hans familj ska antagligen åka till Tahoe snart där de har en stuga och åka skidor och erbjöd mig följa med om jag ville så det skulle ju också vara roligt!

Sen känner Mary några som jobbar på disneyland som kanske skulle kunna fixa in oss gratis, hur nice hade inte det varit haha?!

På eftermiddagen stack jag, Mary, Alexa (Marys kompis som ska bo hos oss några dagar), Rob (Marys pojkvän) och hans föräldrar åkte in till Sacramento och kollade på alla christmas lights och jag drack min första starbucks haha!

Folk var så glada, de åkte runt på cyklar och i bilar och ropade merry christmas till alla, några kastade till och med ut candy canes till alla. Tyvärr har jag bara bilder på kameran från det men inte i mobilen.

Imorgon ska jag, Mary och Alexa shoppa!
Puss




PLANER


Idag har jag, mom och dad åkt och köpt en julgran för de hade inte hunnit med det! Åt ute med min hostmom. Stack även och handlade med dad och skaffade gymkort och tränade där, har aldrig sett ett så stort gym de hade verkligen ALLT. Basketplaner inne och ute, tennisplaner, pooler, bastu, pass osv. Är taggad till att fortsätta gå och köra allt jag inte hann med!

Imorgon ska Kathleen och jag på min AFS orientation som skulle vara i någon stad 40 minuter härifrån, men först ska jag upp lite tidigare fär att äta frukost ute med Mary och hennes kompis! :)

Sen har även Marys kompis från LA bjudit in oss till hennes hus i the o.c! Tydligen har hon ett riktigt mansion och bor i ett rikemansområde så det ska bli riktigt kul att se!

Och snart ska ju jag och Mary ner till Glendale, det ska också bli kul!
Och vi har redan planerat att åka till Vegas någon gång i februari för det är någon break då, sen ville mammas kompis i Phoenix gärna träffa mig och är flygvärdinna så hon ville ge mig ett stand by kort, vilket betyder att man kan få de allra billigaste flygen! Så det är redan i fullgång med planer så det är ju jättekul!




JET LAG


Äntligen framme!
Och vill bara börja med att säga tack till allas fina kommentarer och meddelanden där ni önskat mig lycka till på min resa, betyder jättemycket!

Jag steg upp fem på söndag morgon och åkte sedan mot Köpenhamn, där mitt plan åkte ifrån vid halv ett. Har aldrig varit på ett så stort plan med tre rader och har aldrig flugit så länge(12 timmar) så det var lite nytt! Kollade på minst fyra filmer haha.. Som tur var satt jag jämte en social amerikan som jag pratade med till och från hela vägen.

Väl framme så möttes jag upp av Kathleen och John, det kändes verkligen bra redan från början och jag var faktiskt inte nervös innan.

Jag landade ju i San Francisco vilket är två timmars bilresa från Elk grove där jag bor. Det tog inte lång tid förrän man insåg att man verkligen inte var hemma längre! Stora bilar, många och stora vägar och typiska amerikanska skyltar överallt.

När jag landade var klockan tre på eftermiddagen här och det var ju bra så jag kunde se San Francisco i dagsljus.

Det var hur stort som helst och såg ashäftigt ut med Golden gate-bron och allt. Can't wait till att se mer av den staden senare.

När vi kom hem möttes vi upp av Mary och hennes pojkvän, vi lagade mat och gjorde cupcakes (jag var lagom död då haha). Så direkt efter maten gick jag och la mig.



Kathleen och Mary hade överraskat mig med att dekorera mitt rum med fransk stil för jag hade skrivit att jag älskar Paris och franska, så gulligt!



Har inte tagit så många bilder än och min mobilkamera suger

COUNTDOWN

Nu är det fredag kväll och har precis kommit hem från stan. 
Idag har jag sagt hejdå till de flesta av mina vänner, har några kvar som jag ska säga hejdå till imorgon med. 
Varken jag eller mina vänner kan fatta att jag faktiskt åker, så det blir inte så seriösa avsked haha. 

Imorgon blir det packning och avskedsmiddag som gäller.
Får packa 23 kg tror jag, varav 5 kg är handbagage. 
Har 10 kg kvar att packa, men vet inte riktigt vad jag vill slösa vikten på!!

Åker halv sju hemifrån ner till Köpenhamn, där mitt flyg går vid halv ett. Är framme i San Francisco kvart i tre tror jag, lokal tid. Där hämtar mina värdföräldrar upp mig och vi åker hem till min syster och hennes man som ska laga mat. 

Sen den 20:e så ska jag och Mary (min syster) ner till södra Kalifornien för att fira en surprise engagement party för hennes kusin, och sen ska vi bo hos min andra syster Kelsey och hennes man i Glendale, så taggad! 

Kan inte fatta att det äntligen händer. Så länge jag väntat. 


Gammal packningsbild ifrån en annan resa
 

RSS 2.0