HOMECOMING

Gammalt inlägg.

Kom nyss hem från homecoming! Eller ja, egentligen Denny's för vi stack dit efteråt.

Började dagen med att få manikyr med Emily och Kaelyn, har aldrig gjort det innan så det var nice haha.

Sen stack vi till Angels (ja det är hans namn) hus och fixade oss tillsammans med massa annat folk. Emily sminkade mig och Angel lockade mitt hår. Vi tog massa bilder tillsammans som jag nog kommer lägga upp här om jag får tag på dem.

Sen stack vi till Sadie's, som var i skolans gympasal. Det var rätt roligt. Kunde dock varit lite roligare låtar kände knappt igen någon låt, dock gjorde ju alla amerikanarna det men ja..

I fredags var jag hos David med han och hans kompisar för han fyllde år. Vi åt pizza och tårta, snackade en massa, spelade cod och gjorde en roadtrip till Pink Berry för de tyckte det var helkonstigt att jag aldrig varit där innan! Det var jättetrevligt, hans kompisar var så roliga och snälla, skönaste dagen på länge!

Idag har jag bara jobbat som servitris med Lucia! Har varit rätt mysigt faktiskt. Vi har diskat, dukat, torkat bord, tvättat fönster, serverat osv. Nu är jag helt slut efter en fullbokad helg. Godnatt!
COSUMNES OAKS

 
 
Tänkte berätta lite ytterliggare om min skola.

Skolan är uppdelad i flera olika byggnader (ca 15 st) så vi har inga korridorer eller skåp eller något.

På de flesta lektioner har man bestämda platser. Man har nästan samma schema varje dag. Samma lektioner i samma ordning. Alltid femminutersraster förutom på lunchen då man har 35 min.

Börjar varje dag med matte. Har aldrig haft såhär mycket matte i skolan,  två timmars matte varje dag fem dagar i veckan! Vi sitter mest i våra bänkar medan hon går igenom våra uppgifter på en white board.

Sen har jag gitarr (som jag dessutom fick highest score på på vårat uppspel!)
Finns inte så mycket att säga om det. Vi sitter och spelar gitarr helt enkelt. Har en jätteskön lärare som vi kallar mr Mango.

Det finns så himla många olika personer på vår skola, från alla möjliga delar av världen! Dock tycker jag att USA har särskilt många asiater och mörkhyade.

Direkt efter gitarren har jag kör, där vi övar till en konsert vi ska ha. Dock är det bara cirka 30% som faktiskt valt kör och kan sjunga, resten bara fick kör som ämne ändå.

På lunchen kan man antingen köpa mat(antingen inomhus där man får tex macka och frukt, eller utomhus där det är längre kö och man kan få pommes och sån mat)  eller så kan man ta med hemifrån. Det är lite halvbestämda platser i matsalen. Om du sätter dig vid de "coola kidsens" bord så kommer de undra varför du sitter där och bokstavligen säga åt dig att byta bord. Och idag hade lärarna flyttat runt borden i Cafeterian och alla eleverna hade seriös panik haha ingen visste var de skulle sitta, lite kul att se.
Jag har late lunch så jag äter alltid runt ett.

Sen fifth period har jag criminalistics som är sjukt intressant och jag har en skön lärare med! Vi analyserar blod, löser och investigatear crime scenes, kollar CSI och får utföra massa labbar, verkligen roligt!

Varje tisdag och torsdag har jag advocacy/wolfpack hour, där man får chans att göra läxor o så. Varje onsdag har alla elever sovmorgon.

Du måste ha en lapp med dig om du är försenad och om du ska på toa eller iväg från lektionen måste du ha ett hall pass, annars kan du bli tagen av skolans polis och få kvarsittning eller bli kallad till rektorn. Och såklart, kalla lärarna vid deras efternamn.

Precis innan första lektionen slutar så sätter läraren på wolfpack tv, vilket är ett program gjort av eleverna på skolan som går video/media classes. De berättar om nyheter på skolan,  tex Sadie Hawkins,  sport, vädret, info till olika årskurser, vilka classes man kan ta nästa år osv.

Btw sa har folk har rätt svårt med mitt namn! Trodde det skulle va ett rätt enkelt namn men alla ba: Laura?? Kiara?? Osv
SPIRIT WEEK

Hola! Den här veckan har det varit Spirit week i skolan, i måndags var vi lediga för det var Martin Luther King day, på tisdagen var det pajama day, onsdag Chad day, idag B-day och imorgon är det school colors! Årskursen som klätt upp sig mest får ett pris.

Nu kommer dagarna nog bli fyllda av rutiner för en tid framöver. Mary börjar skolan, jag har skola och föräldrarna jobbar. Men vi har bokat flygbiljetter till Vegas 14 februari nu iallafall, och snart är det ju min 18-årsdag!

Apropå fylla år så ska jag på Davids födelsedagsfest imorgon, på lördag är det Sadie's och på söndag ska jag och Lucia jobba som servitriser här hemma för mina föräldrar har sin årliga middag, vi får betalt så det är nice! :)

 

MISSION TRIP

Var ju som sagt i kyrkan med min hostmom igar och de pratade om en mission trip.
Jag bara kande att det har ar nagot jag maste gora!

Jag har velat gora det i snart fyra ar nu och nu har jag chansen, en vecka i april!

Jag pratade med Kathleen och hon sa att vi kunde stanna kvar pa deras informationsmote, vilket bara gjorde mig mer taggad och det kandes sa ratt!
Kathleen har sjalv varit pa tva stycken och min syster Mary ocksa. Jag pratade med Mary och hon lat pa att aka hon med! Det kostar 600 dollars, men man kan fa hjalp av sponsorer att bidra med pengar.

Sa nar Mary och Dad kommer hem fran Los Angeles ska vi prata mer om det.

Pa denna mission trippen ska vi aka ner till Mexiko och bygga tva hus och aven leka med barnen dar till exempel fotboll, baseball och samt lara dem nya saker.
Otroligt intressant och jag tror verkligen det ar en upplevelse for livet som man maste gora.

Alla sager att de vill gora skillnad, men inte alla gor det. Jag vill inte vara en av de personerna jag vill verkligen forsoka gora skillnad!

SENASTE DAGARNA

Hej!
Har haft lite mycket att göra de senaste dagarna,  hade mycket läxor att ta igen och åka till sjukhuset igen för hade röda utslag..visar sig att jag är allergisk mot penicillin!

Sen har jag varit på en mid stay orientation i Rocklyn. Alla studenter i silver & gold area team var tvungna att komma. Träffade Anna från Sverige som jag inte träffat sen i juni, så det var nice men kändes jättekonstig att snacka svenska??
Vi fick sitta i grupper och prata om hur vi kände och vi fick göra presentationer om våra hemländer. Sen åt vi och spelade bowling. Trevligt trevligt! 

Sen var det tänkt att jag skulle till LA direkt efteråt med Mary och John men mötet blev försenat så mycket så de åkte utan mig..synd, men jag har ju varit där förut och får fler chanser igen!

Imorgon ska jag äntligen på yoga igen, har inte tränat sen innan disneyland nu för jag varit sjuk! Och jag och mom ska till kyrkan. Sen på måndag är det Martin Luther King day så vi är lediga från skolan!

Btw någon som kollat på nya American Idol? Marys bästa kompisar var med i år så vi samlades hos dem på en fest för att kolla på det, check it out! Tyvärr var Sierra sjuk den dagen så hon sjöng inte lika bra som vanligt.

Kolla 11:33, hittade inte hela deras audition menmen!


TILLBAKA

Äntligen tillbaka i skolan och med mycket nytt att berätta!

Jag har gått med i en club, clean teen, för min kompis var med där och sa åt mig att joina, ska dock se vad mer för slags klubbar det finns. Clean teen är för folk som inte dricker eller tar droger tror jag. Har ju bara gått på ett möte än så länge så vet inte än!

Jag har blivit sopran i kören, så glad och chockad för jag har alltid varit alt förut men tydligen kan jag nå högre än vad jag trodde! :)
Samt att min lärare hörde mig spela piano och låta mig spela en låt med kören i ett uppträdande! Och jag ska medverka i vårmusikalen!

Jag ska troligen gå till Sadie Hawkins dansen med Jared!

Och äntligen...är resan till Hawaii bokad och fixad!! Åker i mars. Så taggad det har ju varit en drömdestination så länge jag kan minnas..
SJUK

Snart en vecka sen jag uppdaterade och det är för jag varit sjuk. Jag har haft halsfluss och inte gjort så mycket utan mest bara legat hemma och kollat på filmer o så. Alla, särskilt min mom som är sjuksköterska, har varit jättesnälla mot mig och verkligen tagit hand om mig! Nu börjar jag må lite bättre. Hoppas verkligen jag kan gå till skolan imorgon!
DAG 2

Fortfarande sjuk så jag inte kan sova. Tror jag har halsfluss....Men då kan man passa på att göra ett blogginlägg!

Igår var andra skoldagen, kändes också väldigt bra! Man har i stort sett samma schema varje dag i samma rum.

På kören lärde jag känna några riktigt schyssta tjejer som jag åt lunch med och de sa att de borde ta med mig på stan någon gång och visa mig saker jag inte upplevt o så! Och att jag borde sitta med dem vid lunchen imorgon med så det va ju bra :)

Ok hade visst inte så mycket att berätta trots allt haha...aja alltid något!

 

FORSTA SKOLDAGEN


 
Oturligt nog var jag fortfarande lite sjuk imorse!
Men jag ville ju inte missa första skoldagen så jag bet ihop och gick ändå, och mådde lite bättre senare.

Var inte nervös alls faktiskt. Men det kanske var för jag inte mådde så bra så jag inte tänkte för mycket på annat haha.

Började dagen med att alla vi nya samlades i the study hall, där vi fick lite information och de visade oss runt på skolan.
Sen fick vi gå till våra classes!

First period hade jag Problem solving A, vilket var rätt lätt matte.
Efter matten så erbjöd sig en snäll kille vid namn Jared att visa mig till min nästa lektion.
Det är som tur väl väldigt lätt att hitta, de har ingen sammanbunden skola utan allt ligger i olika byggnader.

Second period hade jag Guitar Workshop 1.

Third period hade jag Concert Choir, och efteråt var det mat så jag var rädd att jag skulle få äta ensam men som tur var så borjade en tjej som hette Julia snacka med mig och jag frågade om jag kunde äta med henne om hon hade lunch nu.
Hon var jättesnäll och presenterade mig for alla seniors hon kände.

Sen hade jag Criminalistics, som jag också har med Jared så han är väl en av dem jag känner bäst just nu.

Kändes faktiskt skönt att vara tillbaka i skolan, fast det kanske var för att det är amerikansk high school, nya kompisar och att jag slipper sitta hemma och göra ingenting, även fast vi fick läxa direkt första dagen..haha.

Dock känns det omöjligt att hinna gå på toa?? De har ju bara femminutersraster och när man går då så är det alltid jättemycket folk, och på lektionen får man ju inte alltid gå och man måste gå en i taget! haha..

Känns också som att de borde ha lite svårt att lära känna folk om man alltid har different classes, så fort jag började lära känna någon var det ju dags för nästa lektion, och det är ju inte direkt så att man hinner va på rasterna haha.

Aja är helt slut, ska nog sova nu, imorgon är det sovmorgon!

Bilder pa mitt rum + polisbil utanfor skolan

 

SJUK

Imorgon borjar skolan och jag ar sjuk. Har varit det sen vi kom hem fran Disneyland. (Forlat men idag orkar jag faktiskt inte fixa sa ni far alla svenska bokstaver haha)
Hoppas verkligen jag mar battre imorgon, har forsokt gora allt mojligt for att jag ska ma battre!

Idag var jag pa en orientation pa min skola dar vi valde vilka classes jag ska ta, de fanns valdigt manga att valja mellan och nagra var obligatoriska, de amnena jag valde var:
* California History
* Intro to Culinary Arts
* Food & Nutrition
* Astronomy
* English
* Criminalistics
* Economics
* American Government
* P.E (Personal Fitness)
* Creative Writing (Hoppas verkligen jag far den!)
* Concert Choir
* Music Appreciation
* Leadership

Fanns manga classes som verkade roliga men manga var man tvungen att ga tva terminer pa och jag ar ju bara har en sa..


Dock ar det inte sakert att jag far alla dem for de kanske ar fulla, det far jag reda pa mer om imorgon, da blir jag istallet signed up till nagra andra classes som de valjer at mig.

 

BILDER

 
 
 

DISNEYLAND

Sitter nu på hotellrummet och ska snart gå ner och ta ett dopp i poolen:D

Det var så härligt igår, 28 grader och sol!
Vi steg upp tidigt och stack till Disneyland! Det var riktigt mycket folk där, cirka 60 000 personer och vanligtvis är det ungefär 15 000 så ni kan ju tänka er..haha. Men jag tyckte inte det var så farligt med köerna och så!

Allt var så fint och detaljerat! Tog hur många foton som helst. Vi åkte massa karuseller, åt, kollade i affärerna och såg paraden, ja sånt som man gör på disneyland.

Senare på kvällen stack vi även en liten stund till andra parken, California adventure och åkte lite! California screamin är en av de roligaste bergochdal-banorna jag någonsin åkt!

Sen stack vi till Cheesecake factory som hade food to die for, en av mina nya favoritrestauranger här nu! Ni får mer bilder när jag är hemma!


NEW YEARS EVE

Gammalt inlägg.
Nyårsafton spenderades i Roseville med massa andra utbytesstudenter! Det var en rätt annorlunda nyårsafton för min del.

Vi åt mat och hade kasinokväll där vi spelade poker och blackjack och vinnaren fick ett pris. Sedan lyssnade vi på musik, dansade och pratade mest. Lärde känna massa nya sköna personer!

Vet inte om det bara är här eller om det gäller hela Kalifornien, men här är det bara tillåtet att skjuta fyrverkerier på nationaldagen! Det hade jag ingen aning om så det var lite synd..fyrverkerier är ju något utav det bästa med nyår!

Sen gav mina parents mig en tidig födelsedagspresent, en kompaktkamera! Så otroligt snällt av dem!

Idag följde jag med Mary när hon var barnvakt och vi tog dem på bio, Frozen igen för den var så bra hehe. Barnen var hur söta som helst!

Aja nu ska jag packa så ger vi oss snart iväg till Los Angeles och Disneyland! :)


RSS 2.0