SPORTARAMA

Kan väl skriva ett inlägg eftersom jag inte har så mycket för mig nu ändå.

Saknar Hawaii sjukt mycket! Vill upptäcka alla öarna. Fast samtidigt älskar jag livet här. Allt är så bra, och vädret är ju helt sjukt! 27 grader och de kallar det vår??

Just nu har jag precis kommit hem från våra grannars hus, har aldrig träffat dem förut men sjukt trevliga, och de hade döttrar i min ålder så det va ju kul att lära känna lite folk i min ålder i mitt område!

Veckan har bara rullat på, igår gick jag med Jared på Sportsarama som är en ny grej som de provar på på nin skola, jag trodde vi skulle medverka men tydligen hade vi anmält oss till att kolla på haha..fast det va ju också kul! Man var olika lag som skulle köra massa stafetter och såna saker tex krabbfotboll, armbrytning osv, låter kanske lamt men faktiskt inte!

Det var freshmen mot sophomores, juniors o seniors. Juniors vann men senior kom tvåa iallafall!

Idag gick jag upp klockan 6 och stack på powerhour med mom sen stack jag och Mary och shoppade, har inte gjort det på aslänge och behövde verkligen sommarkläder så köpte en hel del!




SAKER JAG SER FRAM EMOT


* Yosemite
*San Francisco
* Firefly run
* Backstreet boys & Avril Lavigne konsert! (Haha Mary köpte biljetterna nyss)
* One republic & The script konsert
* Graduation
* Arden
* Monterey




PROM

Började med att Jareds mamma skjutsade oss till Sacramentos convention center där balen skulle vara.

Kände mig som en prinsessa haha, vanligtvis när jag försöker göra mig extra fin så brukar det bli det motsatta haha. Mary lockade mitt hår och sminkade mig innan.

Prom var rätt likt homecoming/Sadie's förutom att man var finare klädd och åt middag där.

Väl där gick vi runt och hälsade på våra kompisar och tog foton. Sedan när alla var där så satt vi och åt vid borden vi reserverat. Kändes lite sliskigt att de grindade även på prom menmen haha.. De hade lärare som såg till att folk inte grindade för mycket.

Som vanligt kände jag knappt igen någon låt och då blir det mycket svårare att dansa! Blev asglad när de spelade Swedish house mafia haha..

Iallafall en riktigt trevlig kväll med massa glada människor!

Efteråt stack jag och Jared till Leatherby's sen stack jag hem. 


 
 




SVAR PA FRAGESTUND


Hej!
Hur blev det i slutändan?
Fick du Hawaii resan betald av AFS för att det var så mycket strul i början av året? :)
Såg ut att vara helt underbart på Hawaii iaf!
Hejhej! Allting ar jattebra just nu! Nej det fick jag inte, men daremot fick jag lite rabatt pa sjalva utbytesaret!
Ja det var det verkligen!

vad är skillnaderna från Sverige? känns det som en film? hur länge är det du stannar? Vad saknar du mest med sweden? gör en video och visa huset och familjen! gör en kort film med dina närmsta kompisar! är det mycket shopping där du bor? hur ser det ut? är det typ rikemans place eller slum, nee… men du fattar! ta med mig till hawaii ngn gång och visa allt <3 <3 <3 <3 <3 <3
Pa manga satt ar Sverige och USA valdigt lika men samtidigt valdigt olika. Och det ar sakert olika beroende pa var i USA du ar. Men nagra grejer jag har tankt pa ar: De anvander i stort sett bara gaffeln nar de ater, de har aldrig hort talas om att man kan ha ketchup pa lasagne, de har knappt nagon public transport what so ever, personal i olika affarer ar oftast jattetrevliga och de packar varorna i en pase at en. De har skor inomhus och ingen hall sa du bara lagger din jacka o saker lite varsomhelst typ. Min familj ber bordsbon innan maten. Man koper biobiljetter utanfor sjalva biografen. Manga mexicanare! Folk ber om ursakt hela tiden, bara de stoter till en liten smatt, och verkligen ALLA sager bless you om man nyser haha. Folk ar valdigt sociala i allmanhet, framlingar kan borja prata med en helt random osv. Ibland kan det kannas som en film, som tex nar jag var i Vegas eller pa en typical American diner. Stannar tills i mitten av juli. Det jag saknar mest ar nog mina vanner, att kunna ta mig i stort sett vart jag vill utan att behova fa skjuts, och mat som tex svensk yoggi, filmjolk och kaviar haha. Jag har faktiskt inte shoppat sa mycket har i Elk Grove sen jag kom hit, men de har valdigt fina klader i affarerna av det jag har sett, ska aka och shoppa snart nu nar det blivit sa varmt, behover mer sommarklader! Mitt omrade ar typ en helt vanlig forort typ.

är det ngn skillnad på människorna där och här? hur är det på festerna typ? och är det som i film sådär ''de töntiga'' ''skolans ledare'' blablabla, vilka är du med isf? och vem är din närmaste vän hittills? <3
Jag tycker manniskorna har i ren allmanhet ar socialare, och tjejerna tar for sig mer och killar och tjejer umgas mer blandat. Manga ar mer religiosa tror jag. Valdigt patriotiska! Har inte direkt varit pa nagon riktig fest sa vet inte. Jag har hort att det finns nagra som klassas som "populara" osv pa min skola men har inte lagt marke till nagra sarskilda, tycker det inte ar for indelat i sana kategorier pa min skola. Vet inte om jag har nagon narmaste van hittills, jag umgas med manga blandade, men om jag maste saga nagon sa sager jag nog Jared.

Hej kan inte du ha ett frågor och svar inlägg?
Här kmr några frågor isf:
Är highscool som i filmer, typ att cheerleder och fotbollskillarna är de populära och att det typ är fest hela tiden?
Var alla hjärtansdag kul? Fick du nåt, och gav du nåt?
Vilken organisation åker du med?
Vad är bra respektive dåligt med den?
Vilka regler har din vfamilj satt upp åt dig?
Vilka regler har organisationen?
Är det lätt elr svårt att komma in i gäng?
Jag har E, G i engelska, tror du att jag klarar mig på det om jag åker till USA?
Hur är människorna där?
Och killarna hur är dem?
Tack!
Hejhej, visst kan jag det! Som sagt det beror nog pa vilken skola. Men pa min skola sa skulle jag nog klassa "sportfanarna" som lite mer populara ja, och jag hor av manga randoms hela tiden att det ar fester och att det ibland ar som pa filmerna.
Tyvarr var jag inte i skolan pa Valentines! Vilket jag tyckte var lite synd, for hade garna velat se vad alla gjorde for speciellt i skolan, men jag var ju i Vegas da sa klagade inte direkt:) dock blev jag tillfragad om jag ville bli en persons valentine. Och juste, min kompis hade skickat en Cornation till mig (en blomma som man kan kopa i skolan och be dem skicka till ens advo class)Och alla som inte hade en valentine var typ deprimerade, har verkar valentines vara en asbig deal.
Jag ar har med AFS. Den ar bra for de kollar verkligen igenom sina familjer noggrannt och inte satter en i nagon helt random (har hort manga galna historier om konstiga vardfamiljer andra haft) dessutom ar det billigare an andra organisationer! Och de betalar inte vardfamiljen nagot, vilket jag tycker ar bra, for da vet man ju att de inte vill vara vard bara for att fa pengar. Det daliga ar nog att jag tycker de skulle varit battre med viss avreseinformation , svart att beskriva har och vet egentligen inte vad jag far skriva ut saa jaa..
Min vardfamilj har satt upp samma regler for mig som de har haft till sina egna barn. De betalar allt for mig som de skulle betalat for sina riktiga barn sa som middagar, skollunchen, om vi ska resa nagonstans tillsammans, medan jag far betala klader och bio med kompisar o sant sjalv. Jag far inte vara ute sjalv nar det blivit morkt och jag maste alltid smsa var jag ar om jag sticker nagonstans.
De storsta reglerna AFS har ar att inte ta nagra droger, inte lifta, inte bli gravid (eller nagot sant?haha) inte kora nagot fordon utan speciellt tillstand.
Det beror pa. Hur du ar som person och hur manniskorna runt omkring dig ar. Jag skulle saga att det ar ratt latt att fa kompisar, att hitta folk att umgas med men kanske lite svarare att fa riktigt bra kompisar, att verkligen bli  "en i ganget" eller sa. Beratta garna att du ar utbytesstudent ocksa sa blir de mer nyfikna och annu mer sociala! Men sa lange du har en bra installning sa gar det nog bra(:
Jada det tror jag du klarar dig pa! Testerna jag gjorde var inte alls svara.
Hur ar killarna..jaaa..haha.. de flesta jag vet ar valdigt trevliga, sociala och modiga!  De halsar alltid pa en och ar inte radd for att ge en komplimanger eller fraga ut en pa dejt.
Och utseendemassigt sa har ju usa en valdig diversity sa det finns ju nagon for alla kan man saga. Blonda, brunetter, vita, morkhyade osv. Dock tycker jag sjalv att svenska killar har battre kladstil hehe.

Hoppas det gav svar pa era fragor!:)

 

DAGARNA FRAMÖVER

Idag har jag gått med Lucia till ungdomsgruppen, ska med Jessica på Kings game imorgon, så taggad!! Har velat se dem hur länge som helst nu. Det är det här områdets största basketlag, och det brukar kosta 45 dollar för bara matchen men vi får det för 15 inklusive middag så det ska bli nice:)) o sen balen på lördag med! Hittade äntligen min klänning igår haha bra timing..trodde jag skulle få leta i flera dagar men hittade en på direkten! Har ingen bild på den än så det får bli en överraskning till på lördag ;) Temat är An evening at vintage Hollywood. Mary ska fixa mitt hår o smink o så:))








ALOHA AND MAHALO

Sista heldagen. Riktigt sorgligt men bra avslut. Vi snorklade i hanauma bay, otroligt vackert och häftigt, och nästan lika roligt som att surfa även fast vi inte såg några sköldpaddor!(fast många av våra kompisar gjorde det..fett avundsjuk haha) Min första riktiga snorkling. Men såg andra coola fiskar och bläckfiskar. Sen hade vi lite freetime o sen begav vi oss till Luaun. Åt mat framför en show och liknande polynesian cultural center! Riktigt trevligt och mysigt, särskilt bussresan hem på en timme, där vi dansade o sjöng och hade musiken på på högsta volym, riktig partybuss!

På avresedagen gick vi upp o sa hejdå till folk, träffade även de nya studenterna till nästa vecka o visade dem runt o så.
Riktigt tråkigt att lämna, tror aldrig jag skulle tröttna på den underbara ön. Vill upptäcka de andra också. hoppas verkligen jag återvänder en dag. Mahalo ♥






PEARL HARBOR

Dag 5 hikade vi upp till Diamond head. Helt otrolig utsikt! Sen fick vi free time så vi strövade längs gatorna, solade och badade osv. Sen stack vi till Bubbagump, som är inspirerat efter filmen Forrest gump(pappa du skulle alskat det lol), de hade en affär där man kunde köpa massa saker från filmen o så. Sen stack vi till ett av världens största shoppingcenter.

Dag 6 så gick vi till Pearl Harbor. Mäktig känsla! Vi städade o kollade runt o kollade på film. Sen shoppade jag loss massa souvenirer o presenter hehe. Sen stack vi till en restaurang och gick runt på gatorna osv!
 

Utsikten fran Diamond head


 Fran the rooftop @ our hotel

Snyggaste statflaggan helt arligt

Basta roomisarna <3 <3 <3
 

Street dancers
 

Ready for Luau

Hah basta bussresan hem
Pearl Harbor & USS Arizona






 

HAWAII

Hawaii började bra. Satt och spydde på planet hela 6 timmar ned och fick utslag. Kul. Tyckte sa synd om Lucia som behovde sitta jamte mig hela vagen haha.. Tror jag fick en allergisk reaktion pa nagot jag hade atit.  Men efter det blev det bara bättre!  Vi träffade alla de andra 95 studenterna! Fick information och blev indelade i rum samtidigt som vi åt middag. Alla var verkligen jättesnälla o sociala!

Andra dagen så var vi på stranden i stort sett hela dagen, vi åkte Catamaran, drack ur en kokosnöt och lärde oss surfa! Kan verkligen inte beskriva känslan, helt otroligt. Jag ville bara nypa mig själv tusen gånger om "du är och surfar på Hawaii". Drömmen eller vad?!? Har aldrig känt mig mer levande,  och det var så himla kul! Var lite rädd att jag skulle slå mig o sånt först men det va ju värsta stabilt! Det enda jag kunde tanka pa efter det var hur mycket jag ville surfa igen haha. 

Pa kvallen såg vi otroliga fyrverkerier(kan ha varit de finaste jag sett!)for det var Honolulufestivalen.  Sa nar vi hade lite freetime sa gick vi och sag pa paraden de hade med massa huladansare.

Det har verkligen varit en resa för livet och fick mig att uppskatta mitt utbytesår ytterliggare. Jag tycker verkligen att alla som har möjligheten att resa och upptäcka världen borde ta den! Ni som kan aka, ak! Det förändrar dig som en människa för livet. Ja, du far ga om ett ar i Sverige men du vinner sa mycket mer! Du mognar som manniska och ser varlden pa ett annat satt. Och du lar kanna nya manniskor och nya kulturer. Tror du verkligen du kommer sitta och angra dig nar du ar 70 ar att du akte och inte fick ta studenten med dina gamla klasskompisar? Har du brattom nagonstans? Jag älskar hur de lever här, de älskar verkligen sin ö och har verkligen en helt annan kultur.
Har aldrig upplevt nagot liknande. Killarna ar skitsnygga(hehe) nastan alla man ser har varsta valtranade kroppar och solbranda. Ska rymma tillbaka och bosatta mig pa en strand och ata kokosnotter och surfa hela dagarna.

Dag 3 så var vi ute hela dagen. Besokte the Dole pineapple plantation, Såg byggnader(tex huset dar Obama vaxte upp och gick i skola), stränder och var på the Polynesian culture center där vi åkte kanot, tände eld med pinnar, lärde oss huladans, spela ukulele, ata poi och humu humu nuku nuku apua'a såg dansshower mm och fick helt enkelt uppleva Hawaiis kultur.

Dag 4 var vi på en av världens vackraste stränder. Vi var helt ensamma på en deserted strand som var milslång. Paradis. Solade o badade och på kvällen gick vi till Hard Rock Café. Kopte saa mycket saker helt sjukt hehe. Och jag kom annu narmare Lucia, sa himla grym tjej!

Om jag har tid kommer jag lagga upp en video, gjorde tusen videos dar, men annars har Belo gjort en som vi kommer fa i juni!

Shave ice<33

Catamaran tour


Dole pineapple plantation

Hang loose!
 
 



ST PATRICK'S DAY

Riktigt härlig dag idag! Idag var första skoldagen på den nya terminen. Kändes som att vi kom tillbaka till skolan från att ha haft sommarlov eller något haha.

Första lektionen hade jag economics, lite svårt att säga vad jag tycker om lektionerna redan för vi har ju bara gått en dag men det verkade ändå rätt nice!

Second period hade jag world history där jag träffade två schyssta tjejer som jag sedan lunchade med.

Köpte äntligen prom tickets med, sista dagen haha.. prom är på lördag och jag har inte skaffat klänning än, bra jobbat Klara..

4th period var det English 11, verkar som jag har en riktigt skön klass där så det va nice.

5th period hade jag Creative Writing, varit så taggad på den klassen haha! Läraren verkade bra och vi fick roliga uppgifter.

Efter skolan gjorde jag läxorna vi fått redan första dagen...haha. Sen gick jag ut med Duncan i det fina vädret. Det var verkligen så mysigt, riktigt vår/sommarväder. Gick till parken där folk spelade baseball och grillade och folk gick i tunna kläder. Riktigt mysigt. Det har varit riktigt bra väder här, 27 grader i helgen!




FRÅGESTUND

Fick en kommentar där de undrade om jag kunde ha en frågestund här på bloggen, så varför inte? Om det är något ni undrar så släng in en kommentar så svarar jag på det i ett inlägg om någon/några dagar.




HEMMA

Tillbaka i Elk grove! ..och det kanns trakigt haha. Fast anda inte. Men ja ni fattar vad jag menar.
Hawaii var heeeelt otroligt, en av de vackraste platserna jag nagonsin sett. Jag hade verkligen hoga forhoppningar om Hawaii, men det var saa mycket battre an det.
Verkligen en upplevelse for livet med fantastiska manniskor fran hela varlden. Verkligen vart pengarna! Vill gora det igen. Och langre. Att inte veta sakert om man nagonsin kommer tillbaka dit ar en laskig tanke.. Hawaii ar sa langt bort fran Sverige och kostar sa mycket. Kostar ca 35% mer an att bo i ovriga USA. Men tror aldrig jag skulle kunna trottna pa de oarna.  Leva pa stranden och bara ata kokosnotter och surfa hela dagarna. Jag har sa mycket mer att skriva men det borjar bli sent har, har skola imorgon och jag ar ganska trott for har dygnat tva dagar i rad nu.. uppdaterar mer imorgon!

Idag vaknade jag tidigt for att ha frukost med hela familjen pa Cassidys for Kelsey var pa besok, sen akte jag in till Old Sac med Jared, Donovan, Will och Ifanyei. Asharlig dag! Imorgon blir det back to reality igen.

 

PÅVÄG IGEN



Fredag kväll och har precis packat det sista och imorgon bär det av till Hawaii! Kan inte riktigt fatta det?? Surfinglektioner, delfiner och Luaus, hur nice låter inte det??

Vad har annars hänt då? Ärligt talat inte mycket speciellt, hängt med kompisar och tränat o så. Helt sjukt att när jag kommer tillbaka från Hawaii så är det next term och nya klasskompisar redan! Jag fick economics, world history, senior English och Creative Writing (riktigt taggad till den klassen!) Ska bli kul att lära känna lite nytt folk igen, även fast jag redan känner många i klasserna jag kommer ha redan. Kommer sakna gitarrlektionerna mycket dock, känner verkligen att jag förbättrat mig! Aja, vi hörs om en vecka!




RSS 2.0